Dykkurs På Ko Tao

Att dyka är mångas dröm men rädsla och oro är ofta ivägen. Så även hos mig men dessa känslor försvann snabbt då denna underbara värld öppnade sig för mig. Dykning

Instuktörerna har lång erfarenhet av dykning och kan lugna den mest hysteriska elev. De flesta dykfirmorna har instruktörer från flera olika länder. Inkl.sverige. Kursen är 3-4 dagar lång och ger dig ett PADI Openwater certificate, giltligt över hela jorden. Lärarledda lektioner och videofilmer lär dig grunderna plus att du får material att studera ”hemma” på rummet.
Efter en grundgenomgång provas utrustning ut och det är dags för första besöket under ytan. Detta sker via strandvägen och vid blåsigt väder i poolen!

Vad som sker vid detta första besök är att man gör olika övningar. Som att lära sig andas riktigt, fylla och tömma masken under vattnet, av och påtagning av utrustnng under vattnet, hjälp-och livräddningsövningar och dylikt. En grupp bör inte innehålla mer än 6 personer och man övar oftast två och två.
Man över sig också i att hålla sig kvar på botten och skapa jämvikt såman flyter runt nästa som om man vore viktlös.

Första riktiga dyket är något man aldrig glömmer. man glömmer tid och rum och bara njuter av denna underliga spännande värld. Fiskarna simmar undrande fram och tittar. Inte alls så rädda som man kan tro. Ett dyk vara i ca:40 min och det går snabbt. Man tänker inte ens på att man andas genom en mask och faktiskt befinner sig 18 meter under ytan. Nere i Thailand är det dessutom 26 grader varmt nere på botten, till skillnad mot sveriges 14 grader, så fryser gör man inte i första taget.

Så har du några som helst tvivel om att börja dyka, GLÖM DEM! Du kommer inte att ångra dig den dag du flyter fram med sköldpaddor, valhajar, fiskar och färgranna växter. Långt under havets yta!