Phuket – bullrig massturist-ö?

Jo, många människor undviker phuket pga dess rykte som ett bullrigt och stökigt prostitutionscenter. Nja, vi på Thailandguiden håller defenitivt inte med. Phuket har sina smultronställen också.
China town är helt klart värt ett besök när man är här. Ett annat bra shoppingställe är Robinson Ocean Plaza.

En annan trevlig plats att ströva omkring på är marknaden vid Ranong road.

Bästa sättet att förflytta sig på ön, trots storleken, är på moped. Annars är ju songtaw ett vanligt fortskaffningsmedel här. Även tuk-tuk förekommer. Songthaews kör ständigt mellan stränderna och Phuket stad. Efter fem på kvällen höjer de priserna lite. En sån vespa (100cc) som jag hyrt på bilden kostar ca 200 bath/dag. Obs! glöm inte hjälm. Olyckor är vanliga här.
Som så i många andra Thailändska städer så finns även här tempel. Ofta får man gå in och titta i dom om man vill. Var uppmärksam på vad de har för regler beträffande din klädsel innan du klampar in. Shorts gillar de oftast inte.’

Om ni vill åka på en utflykt till nån närbelägen liten ö så ska ni ta er till Rawai Beach. Härifrån kan ni hyra en longtailbåt för en halvdag. Åk ut till nån obebodd liten paradis-ö och snorkla. Var hittar man finast snorkling på Phuket? En bra fråga, svaret är utan tvekan Rocky Beach på sydvästra sidan. Stranden finns inte med på kartan men fråga lokalbefolkningen, de vet.
Ett bra ställe att bo på är sköna Karon beach på västsidan. Här är lite lugnare än på Patong Beach. Här finns också billiga bungalower.
Här erbjuds som på många andra stränder äkta thaimassage. 200 bath för två timmar. Inte illa! I slutet av en äkta thaimassage knakar de ut ryggen rejält. Underbart!

Var ska man bo i phuket?
På den frågan finns bara ett svar. Välj västsidan eftersom vattnet är renare, solnedgången vackrare. Undvik Patong om du vill ha lugn o ro.